Terug naar Recepten

Asperges in de oven gegaard

Wit Lunch 3 personen 45 - 60 minuten

Asperges in de oven gegaard

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 zout

 peper

 verse takjes venkel

 verse peterselie

 50 gr. boter

 scheutje droge witte wijn

 aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 175°C
  • Schil de asperges.
  • Vouw de randen van de aluminiumfolie omhoog om te voorkomen dat de boter en wijn uit de folie lekken. Per persoon 1 folie maken met ongeveer 500 gr. asperges.
  • Leg de asperges in de folie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg er takjes verse venkel en peterselie op.
  • Smelt de boter en giet deze samen met  een scheutje droge wijn over de asperges.
  • Vouw er gesloten pakketjes van en leg deze ca. 1 uur in het midden van de oven.