Ingrediënten
16 witte asperges
125 g bloem
50 g pijnboompitten
0,2 l droge witte wijn
2 eieren
2 eidooiers
3 el olijfolie
50 g geraspte parmesaanse kaas
1 teentje knoflook
1/2 rood pepertje zonder zaad
3 el fijngehakte bladpeterselie
zout
Frituurolie
Bereiding
- Asperges schillen en op eigen wijze met wat zout juist gaar koken en goed uit laten lekken.
- Pijnboompitten in een hete droge koekenpan lichtbruin roosteren, af laten koelen en zeer fijn hakken.
- Knoflook pellen en uitpersen.
- Pepertje zeer fijn hakken.
- Eieren, eidooiers, olie, wijn, bloem en snufje zout tot een glad beslag kloppen.
- Pijnboompitten, kaas, peterselie, pepertje en knoflook erdoor kloppen.
- Frituurolie verhitten tot 180 graden.
- Asperges goed door het beslag halen en met 4 tegelijk 3 minuten frituren.
- Even uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.