Terug naar Recepten

Asperges in een knapperjasje

Wit Snack 0 personen 30 - 45 minuten

Asperges in een knapperjasje

Ingrediënten

 16 witte asperges

 125 g bloem

 50 g pijnboompitten

 0,2 l droge witte wijn

 2 eieren

 2 eidooiers

 3 el olijfolie

 50 g geraspte parmesaanse kaas

 1 teentje knoflook

 1/2 rood pepertje zonder zaad

 3 el fijngehakte bladpeterselie

 zout

 Frituurolie

Bereiding

  • Asperges schillen en op eigen wijze met wat zout juist gaar koken en goed uit laten lekken.
  • Pijnboompitten in een hete droge koekenpan lichtbruin roosteren, af laten koelen en zeer fijn hakken.
  • Knoflook pellen en uitpersen.
  • Pepertje zeer fijn hakken.
  • Eieren, eidooiers, olie, wijn, bloem en snufje zout tot een glad beslag kloppen.
  • Pijnboompitten, kaas, peterselie, pepertje en knoflook erdoor kloppen.
  • Frituurolie verhitten tot 180 graden.
  • Asperges goed door het beslag halen en met 4 tegelijk 3 minuten frituren.
  • Even uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.