Terug naar Recepten

Asperges in een ovenpannetje

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges in een ovenpannetje

Ingrediënten

 500 gr witte asperges

 zout, peper

 2 tl paprikapoeder

 1 el bloem

 1 pakje saus voor asperges

 2 plakjes bladerdeeg

 4 witte champignons en 4 kastanje champignons

 2 kalfslapjes

 3 el olie

 50 g boter

 1 eierdooier

 scheutje droge witte wijn

Bereiding

  • Ontdooi het bladerdeeg. Schil de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart.
  • Champignons schoonmaken en halveren.
  • Kook de asperges 5 min. in water met wat zout. Leg de kopjes erbij en laat de asperges nog een paar min. koken.
  • Vlees met zout en peper inwrijven.
  • Bloem en paprikapoeder vermengen en het vlees erin wentelen.
  • Olie verhitten en het vlees 5 min. bakken onder regelmatig keren.
  • Champignons meebakken, daarna scheutje wijn bijvoegen.
  • Aspergesaus bereiden zoals aangegeven en boter toevoegen.
  • Snijd het vlees in stukken.
  • Het vlees, champignons en asperges in 2 ovenpannetjes doen en de saus hierover verdelen.
  • Het bladerdeeg over de pannetjes bedekken en bestrijken met eierdooier.
  • Zet de pannetjes zo'n 15 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  • Serveer de pannetjes rechtstreeks op tafel aan de personen op een onderzetter.