Ingrediënten
500 gr witte asperges
zout, peper
2 tl paprikapoeder
1 el bloem
1 pakje saus voor asperges
2 plakjes bladerdeeg
4 witte champignons en 4 kastanje champignons
2 kalfslapjes
3 el olie
50 g boter
1 eierdooier
scheutje droge witte wijn
Bereiding
- Ontdooi het bladerdeeg. Schil de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart.
- Champignons schoonmaken en halveren.
- Kook de asperges 5 min. in water met wat zout. Leg de kopjes erbij en laat de asperges nog een paar min. koken.
- Vlees met zout en peper inwrijven.
- Bloem en paprikapoeder vermengen en het vlees erin wentelen.
- Olie verhitten en het vlees 5 min. bakken onder regelmatig keren.
- Champignons meebakken, daarna scheutje wijn bijvoegen.
- Aspergesaus bereiden zoals aangegeven en boter toevoegen.
- Snijd het vlees in stukken.
- Het vlees, champignons en asperges in 2 ovenpannetjes doen en de saus hierover verdelen.
- Het bladerdeeg over de pannetjes bedekken en bestrijken met eierdooier.
- Zet de pannetjes zo'n 15 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C.
- Serveer de pannetjes rechtstreeks op tafel aan de personen op een onderzetter.