Ingrediënten
1 kg witte asperges
2 eidooieres
200 g koude roomboter in plakjes
2 a 3 el bloedsinaasappelsap
witte peper en zout
Bereiding
- Asperges schillen en 5 minuten in ruim kokend water met zout koken. Van vuur af nog 15 minuten laten garen.
- Breng een grotere pan water aan de kook.
- In kleinere pan de eidooiers romig kloppen met 2 el. water en een mespuntje zout.
- Het vuur onder de grote pan laag draaien en de kleine pan met de eidooiers au bain marie kloppen, hierbij al kloppend de klontjes boter toevoegen totdat een romige gebonden saus ontstaat.
- Bloedsinaasappelsap erdoor kloppen en op smaak brengen met zout en peper.
- Asperges met schuimspaan uit het water halen en op een warme schaal leggen.
- Saus over de asperges scheppen en eventueel garneren met zeer fijn gesneden sinaasappelschil.