Terug naar Recepten

Asperges met aardappelen

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met aardappelen

Ingrediënten

 2 kg asperges

 1 kg aardappelen

 Boter

 Maïzena

 4 eieren

 Nootmuskaat

 Zout

 1 ons gekookte ham

Bereiding

  • Schil de asperges en de aardappelen.
  • Leg de asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
  • Kook de aardappelen met wat zout gaar.
  • Kook de eieren tot hard.
  • Smelt de boter voor de botersaus en voeg een scheutje aspergevocht toe.
  • Doe wat maïzena in een schaaltje met wat kookvocht of water en een snufje zout en roer dit tot een glad papje.
  • Meng het maïzena papje door de botersaus zodat er een romige saus ontstaat.
  • Zet een pannetje met melk op de warmtebron tot bijna koken.
  • Maak nog een maïzenapapje met water in de melk en laat het indikken.
  • Serveer op een bord: asperges, aardappelen, 2 rolletjes ham, eitje. Giet de wat gebonden botersaus over de aardappel en iets over de asperges. Giet het gebonden melkpapje over de asperges en strooi er wat nootmuskaat op.