Terug naar Recepten

Asperges met ansjovisboter

Wit Bijgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges met ansjovisboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 40 gr. ansjovisfilets

 100 gr. boter (op kamertemperatuur)

Bereiding

  • Gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Terwijl de asperges staan te garen heeft de 100 gr boter de gelegenheid om op kamertemperatuur te komen.
  • Haal de ansjovisfilets uit de olie, dep ze goed droog en maak er een puree van door ze met een houten lepel door een zeef te drukken of door ze in een blender te stoppen.
  • Roer de boter smeuig, vermeng ze met de ansjovispuree en druk ze nogmaals door een zeef.
  • Vul een spuitzak met de ansjovisboter en spuit een toefje op elk bord.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.