Ingrediënten
2 kg asperges
20 gr. zout
45 gr. bloem
60 gr. boter
3 dl aspergenat
4 eieren
1 dl room
1/2 citroen
peper
100 gr. boter
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Tijdens het garen van de asperges kan de Batardesaus gemaakt worden.
- Splits de eieren, smelt 60 gram boter in een sauspan, roer er de bloem door en haal 3 dl aspergenat uit de pan met garende asperges en klop die krachtig door het boter bloemmengsel.
- Klop er een voor een de dooiers door tot de saus begint te binden.
- Haal de saus van het vuur en roer er de 100 gram in schilfers gesneden boter door.
- Pers de citroen uit en breng de saus op smaak met het citroensap en wat peper.
- Roer er tenslotte de room door.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
- Schep een paar lepeltjes saus over de asperges en serveer de rest van de saus in een sauskommetje.