Terug naar Recepten

Asperges met batardesaus

Wit Bijgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges met batardesaus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 45 gr. bloem

 60 gr. boter

 3 dl aspergenat

 4 eieren

 1 dl room

 1/2 citroen

 peper

 100 gr. boter

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Tijdens het garen van de asperges kan de Batardesaus gemaakt worden.
  • Splits de eieren, smelt 60 gram boter in een sauspan, roer er de bloem door en haal 3 dl aspergenat uit de pan met garende asperges en klop die krachtig door het boter bloemmengsel.
  • Klop er een voor een de dooiers door tot de saus begint te binden.
  • Haal de saus van het vuur en roer er de 100 gram in schilfers gesneden boter door.
  • Pers de citroen uit en breng de saus op smaak met het citroensap en wat peper.
  • Roer er tenslotte de room door.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Schep een paar lepeltjes saus over de asperges en serveer de rest van de saus in een sauskommetje.