Terug naar Recepten

Asperges met beenham en een zacht eitje

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met beenham en een zacht eitje

Ingrediënten

 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt

 2 kg witte asperges, geschild

 4 eieren

 200 gr. beenham

 2 el platte peterselie, grof gesneden

 50 gr. roomboter

Bereiding

  • Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar.
  • Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
  • Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.
  • Leg de zachte eieren op een bord.
  • Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden.
  • Leg er een zacht eitje op.
  • Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
  • Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.