Terug naar Recepten

Asperges met Canadienne aardbeiensaus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Canadienne aardbeiensaus

Ingrediënten

 2 kg witte asperges

 75 gr aardbeien

 2.5 dl mayonaise

 1 tl mosterd

 2 augurken

 1 tl bieslook

 1 tl dragon

 1 tl kervel

 1 tl kappertjes

 1 tl peterselie

 2 tl ketchup

 2 tl gemberstroop

 tabasco

 35 cl kirschwasser

 15 cl cognac

Bereiding

  • Maak de groene kruiden schoon en hak ze ragfijn.
  • Hak ook de augurken en de kappertjes fijn.
  • Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise.
  • Doe er ten slotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes tabasco door. Zet de saus koel weg.
  • Spoel de aardbeien goed schoon onder de koude kraan, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien.
  • Sprenkel er het Kirschwasser overheen en zet de aardbeien zolang weg.
  • Gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Leg een servet of een schone theedoek op een schaal, haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op het doek om af te koelen.
  • Roer de aardbeienpuree door de Canadiennesaus en doe er de cognac bij.
  • Geef de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges.