Terug naar Recepten

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes

Ingrediënten

 2 kg witte en/of groene asperges

 1 sjalot, fijngesnipperd

 100 ml droge witte wijn

 150 ml slagroom

 1 el dragon, fijngehakt

 8-12 lamskoteletjes

 2 el olijfolie

Voorbeiding

  • Verwarm de stoomoven voor.

Bereiding

  • Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
  • Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.
  • Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in.
  • Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in.
  • Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolieen bestrooi ze met zout en peper.
  • Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals.
  • Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden.
  • Schep er de dragonsaus over.
  • Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.