Terug naar Recepten

Asperges met gegrilde Maasbaars

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperges met gegrilde Maasbaars

Ingrediënten

 1 groene en 1 rode paprika

 1,5 kg. asperges (AAI super)

 800 gr. Maasbaars

 Visfond: 1 dunne prei, in ringen

 Visfond: 1 wortel, in plakjes

 Visfond: 1 ui, grofgehakt

 Visfond: 1-2 takjes tijm en rozemarijn

 Visfond: 40 gr boter

 Visfond: 2 dl water en 2 dl witte wijn (Elkandré Riesling)

 Bierbeslag: 1 pijpje bier (Venlosch Alt)

 Bierbeslag: 1 el olie

 Bierbeslag: 250 gr bloem

 Bierbeslag: zout

 Bierbeslag: 1 eidooier en 2 eiwitten

 Saus: 1 dl koksroom en 1 el crème fraiche

 Saus: l/2 l visfond

 Saus: 1 dl witte wijn (Elkandré Riesling)

 Saus: 1 sjalotje

 Saus: 200 gr boter

 Saus: 500 gr Limburgse paddenstoelen

Bereiding

  • Schil de paprika's met een aspergeschiller in fijne julienne.
  • Leg de schilletjes in ijswater zodat ze mooi gaan opkrullen.
  • Schil de asperges en zet ze weg in koud water.
  • Maak de vis schoon, verwijder de graten, verdeel de vis in porties en zet deze, afgedekt, weg in de koelkast.
  • Bak voor de visfond de prei, wortel, ui met de tijm en rozemarijn goed aan in de hete boter en blus dit af met water en witte wijn.
  • Laat het vocht op een laag vuur inkoken.
  • Klop voor het bierbeslag een beslag van bloem, bier, olie, eidooier en zout.
  • Sla vlak voor het gebruik de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Laat voor de saus de room, crème fraiche, visfond en witte wijn met een gesnipperd sjalotje inkoken.
  • Monteer de saus met boter en breng hem op smaak. Houd de saus warm.
  • Neem de asperges uit het water en maak spaghettilinten van veertien stuks.
  • Stoom deze vlak voor het serveren beetgaar en breng ze op smaak met een beetje boter en zout.
  • Bestrijk de vis en de overige zeven asperges met een beetje boter en grilleer deze onder een hete grill aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Haal de schoongemaakte paddenstoelen door het bierbeslag en bak ze in de hete olie goudgeel.
  • Leg de aspergespaghetti in het midden van de voorverwarmde borden, hierop de gegrilleerde maasbaars en eromheen de paddenstoelen en de gegrilleerde in kleine stukjes gesneden asperges.