Terug naar Recepten

Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 8 eieren

 80 gr. boter

 zout

 witte peper uit de molen

 nootmuskaat

Bereiding

  • Gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook intussen de eieren hard (8 minuten) en smelt de 80 gram boter.
  • Pel de eieren, snijd ze middendoor en wip de dooiers eruit.
  • Wrijf de dooiers door een zeef en vermeng de fijngewreven eierdooiers met de iets afgekoelde boter.
  • Breng het mengsel met zout, wat peper en nootmuskaat op smaak.
  • Hak de eiwitten zeer fijn.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
  • Leg de asperges naast elkaar op een schaal en bestrijk ze met het eigeel-botermengsel.
  • Strooi er het gehakte eiwit over en serveer de asperges snel.