Terug naar Recepten

Asperges met gorgonzolasaus

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met gorgonzolasaus

Ingrediënten

 12 dikke asperges

 150 g gorgonzola

 4 teentjes knoflook

 150 g gerookte zalm in reepjes gesneden

 3 g viskruiden

 50 g Roomboter

 50 g Bloem

 100 ml Melk

 een paar takjes dille

Bereiding

  • Hak de knoflook in kleine stukjes.
  • Schil de asperges en kook ze 5 minuten, laat ze 15 minuten nagaren.
  • Smelt tegelijkertijd de boter op een matig vuur en voeg de gehakte knoflook teentjes en de viskruiden toe.
  • Voeg na 30 seconden de bloem toe en roer het tot een stevige massa.
  • Voeg daarna een beetje melk toe en roer totdat de melk opgelost is. Herhaal dit tot alle melk is verwerkt.
  • Voeg nu beetje bij beetje de gorgonzola kaas toe totdat alle kaas is opgelost.
  • Voeg nog wat kook vocht van de asperges toe totdat de saus zo dik is als yoghurt.
  • Als laatste de reepjes gerookte zalm toevoegen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer drie asperges op een bord met de koppen in dezelfde richting en schep de saus over de asperges.
  • Garneer met een paar takjes dille.