Asperges met gorgonzolasaus

De ingredienten

  • 12 dikke asperges
  • 150 g gorgonzola
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g gerookte zalm in reepjes gesneden
  • 3 g viskruiden
  • 50 g Roomboter
  • 50 g Bloem
  • 100 ml Melk
  • een paar takjes dille

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak de knoflook in kleine stukjes.
  2. Schil de asperges en kook ze 5 minuten, laat ze 15 minuten nagaren.
  3. Smelt tegelijkertijd de boter op een matig vuur en voeg de gehakte knoflook teentjes en de viskruiden toe.
  4. Voeg na 30 seconden de bloem toe en roer het tot een stevige massa.
  5. Voeg daarna een beetje melk toe en roer totdat de melk opgelost is. Herhaal dit tot alle melk is verwerkt.
  6. Voeg nu beetje bij beetje de gorgonzola kaas toe totdat alle kaas is opgelost.
  7. Voeg nog wat kook vocht van de asperges toe totdat de saus zo dik is als yoghurt.
  8. Als laatste de reepjes gerookte zalm toevoegen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer drie asperges op een bord met de koppen in dezelfde richting en schep de saus over de asperges.
  11. Garneer met een paar takjes dille.