Terug naar Recepten

Asperges met ham en ei

Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Asperges met ham en ei

Ingrediënten

 750 g witte asperges, liefst niet te dun

 1/8 ltr slagroom

 1 tl tomatenpuree

 1 el citroensap

 2 el fijngeknipte verse kruiden (peterselie, dille, kervel, dragon, marjolein)

 20 g roomboter

 zout en peper

 150 g gesneden gekookte slagersachterham of Yorkham

 2 eieren

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook de eieren hard.
  • Snijd de ham in smalle reepjes.
  • Doe voor het sausje de slagroom met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, het citroensap en de kruiden in een steelpannetje.
  • Breng het, af en toe roerend, aan de kook en laat heel kort doorkoken.
  • Laat er dan de boter in smelten.
  • Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
  • Leg de gekookte asperges netjes naast elkaar op de borden, houd de kopjes vrij.
  • Leg dwars op de asperges een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij.
  • Schep over de banen ei en ham ieder 1 eetlepel saus en schep ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.