Terug naar Recepten

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus

Ingrediënten

 250 g Hollandse garnalen

 2 kilo witte asperges

 4 eieren

 30 g verse dragon of basilicum, heel fijngehakt

 sap van een halve citroen

 125 g roomboter, gesmolten

Bereiding

  • Kook 3 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en prak ze fijn. Snijd de eieren in de lengte in partjes.
  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Leg de asperges naast elkaar en snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
  • Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.
  • Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender.
  • Voeg het laatste ei toe met de gesmolten boter en wat zout en peper toe.
  • Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan. Laat de saus al roerend op zacht vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken!
  • Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant.
  • Schenk de dragonsaus erover en schep dan de Hollandse garnalen erover.
  • Garneer met partjes ei.
  • Lekker met gebakken krieltjes.