Asperges met kalfsvlees

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 500 gr tot 1 kg mager kalfsvlees
  • 200 gr roomboter of margarine
  • zout en peper
  • nieuwe aardappelen
  • peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de geschilde asperges gaar.
  2. Bak het in blokjes gesneden rundvlees goed bruin en laat deze sudderen tot het vlees gaar is.
  3. Kook de aardappelen met wat zout, afgieten en laten kruimen in de pan.
  4. Leg de uitgelekte asperges warm op het bord.
  5. Bindt de jus van het kalfsvlees dik vloeibaar.
  6. Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  7. Voeg een paar kruimige aardappeltjes toe en maak het geheel af met wat jus over de asperges en wat peterselie op de aardappelen.
  8. Leg naast de aardappeltjes de stukjes kalfsvlees.