Terug naar Recepten

Asperges met kalfsvlees

Wit Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges met kalfsvlees

Ingrediënten

 1 kg asperges

 500 gr tot 1 kg mager kalfsvlees

 200 gr roomboter of margarine

 zout en peper

 nieuwe aardappelen

 peterselie

Bereiding

  • Kook de geschilde asperges gaar.
  • Bak het in blokjes gesneden rundvlees goed bruin en laat deze sudderen tot het vlees gaar is.
  • Kook de aardappelen met wat zout, afgieten en laten kruimen in de pan.
  • Leg de uitgelekte asperges warm op het bord.
  • Bindt de jus van het kalfsvlees dik vloeibaar.
  • Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg een paar kruimige aardappeltjes toe en maak het geheel af met wat jus over de asperges en wat peterselie op de aardappelen.
  • Leg naast de aardappeltjes de stukjes kalfsvlees.