Ingrediënten
400 gr. witte aspergepunten
100 gr. groene aspergepunten
2 tl. zout
4 sneetjes casinobrood
4 plakjes gerookte ham
1 tl. kervel
1/2 citroen
80 gr. Goudse belegen in blokjes
60 gr. boter
zout
boter
Bereiding
- Leg 60 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Was de kervel, dep hem droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak hem fijn.
- Pers de citroen uit en zeef het sap.
- Meng de boter de kervel met elkaar tot een smeuige massa.
- Voeg er naar smaak zout en een paar druppels citroensap aan toe.
- Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan.
- Bestrijk een kant met de kervelboter.
- Verwarm de oven voor op 220°c.
- Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
- Snij de aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de kervelboter.
- Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes Goudse belegen over de ham doen.
- Schuif de toast in de oven en bak ze een minuut of twaalf.