Ingrediënten
2 kg. asperges
20 gr. zout
50 gr. kervel
100 gr. boter
witte peper uit de molen
zout
Bereiding
- Leg 100 gram boter op een schoteltje en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Was de kervel en verwijder de droge blaadjes.
- Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze enkele seconden in kokend water.
- Spoel ze af onder de koude kraan en dep ze droog met een schone theedoek of met wat keukenpapier.
- Stamp de blaadjes in een vijzel tot moes of hak ze ragfijn.
- Roer de boter zacht smeuïg, voeg er de kervelmoes bij en druk de boter door een zeef.
- Breng de boter op smaak met peper en zout.
- Vul een spuitzak met de boter en spuit een toefje op elk bord.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.