Ingrediënten
500 gr. aspergepunten
2 tl. zout
4 sneetjes casinobrood
1 dl. mayonaise
1 bosje dille
80 gr. krabvlees
boter
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Maak onder het garen van de asperges de mayonaise en zet die koel weg.
- Snijd een deel van het krabvlees in stukjes (hou de meeste stukjes achter voor de garnering).
- Maak de dille schoon, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
- Roer krabvlees en dille door de mayonaise.
- Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze in een koekenpan. Bestrijk de geroosterde sneetjes met het krab-mayonaisemengsel.
- Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen.
- Snijd de aspergepunten in de lengte door en leg ze op de mayonaise.
- Snijd van de achtergehouden stukken krabvlees schijven en decoreer daar de toast mee.
- Voor dit gerecht kan zowel versgekookte krab als krab uit blik of diepgevroren krab gebruikt worden.