Terug naar Recepten

Asperges met kruidenboter

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met kruidenboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 1 bosje peterselie

 100 gr. boter

 1/2 citroen

 zout

 witte peper uit de molen

 nootmuskaat

Bereiding

  • De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden. Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden.
  • Breng eerst de 100 gr boter op kamertemperatuur.
  • Pers de citroen en zeef het sap.
  • Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier.
  • Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes ragfijn. Roer de boter smeuïg, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en nootmuskaat.
  • Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop.
  • Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast.
  • Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen van het basisrecept.
  • Snijd de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden.
  • Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden.