Terug naar Recepten

Asperges met mosterd-kruidensaus

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met mosterd-kruidensaus

Ingrediënten

 500 gr. groene asperges

 750 gr. witte asperges

 250 ml. zure room

 0,5 el. (groene) mosterd (Maille)

 20 sprietjes bieslook

 6 takjes peterselie

 zout, peper

Bereiding

  • De groene asperges voorzichtig wassen en 15 minuten in koud water zetten.
  • De witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden schillen.
  • Van de witte en groene asperges de houtachtige uiteinden (2 cm) afsnijden.
  • De asperges tot gebruik in een vochtige theedoek bewaren.
  • In een kom de zure room en de mosterd doen.
  • De bieslook en 5 takjes peterselie erboven fijn knippen en het geheel tot een saus roeren.
  • De saus op smaak brengen met peper en zout.
  • In een grote pan met ruim water en zout de witte asperges ± 5 minuten koken.
  • De groene asperges toevoegen en beide soorten in nog 10 minuten gaar koken.
  • De asperges met een schuimspaan uit de pan nemen, ze op vier bordjes rangschikken en de saus ernaast scheppen.
  • Garneren met een toefje peterselie.