Ingrediënten
500 gr. groene asperges
750 gr. witte asperges
250 ml. zure room
0,5 el. (groene) mosterd (Maille)
20 sprietjes bieslook
6 takjes peterselie
zout, peper
Bereiding
- De groene asperges voorzichtig wassen en 15 minuten in koud water zetten.
- De witte asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden schillen.
- Van de witte en groene asperges de houtachtige uiteinden (2 cm) afsnijden.
- De asperges tot gebruik in een vochtige theedoek bewaren.
- In een kom de zure room en de mosterd doen.
- De bieslook en 5 takjes peterselie erboven fijn knippen en het geheel tot een saus roeren.
- De saus op smaak brengen met peper en zout.
- In een grote pan met ruim water en zout de witte asperges ± 5 minuten koken.
- De groene asperges toevoegen en beide soorten in nog 10 minuten gaar koken.
- De asperges met een schuimspaan uit de pan nemen, ze op vier bordjes rangschikken en de saus ernaast scheppen.
- Garneren met een toefje peterselie.