Asperges met noodles

De ingredienten

  • 1 bosje bieslook
  • 1 el. japanse sojasaus
  • sesamolie
  • 2 sjalotjes
  • 6 shii-take paddestoelen
  • 6 kastanje champignons
  • 100 gr. oesterzwammen
  • 300 gr. biefstuk
  • 400 gr. noodles (of mie)
  • 2 kg. asperges

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. 1 cm.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon, ontdoe ze van de steeltjes en snijd ze in vieren.
  4. Hak de sjalotjes en de bieslook fijn.
  5. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  6. Kook de noodles (of mie) gaar en houd warm.
  7. Laat de olie zeer heet worden en bak de asperges gedurende 2 a 3 minuten.
  8. Voeg hier de biefstukreepjes, de paddenstoelen en de sjalotjes toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
  9. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout en serveer dit met de noodles.