Terug naar Recepten

Asperges met ossenhaas en kerriesaus

Wit Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Asperges met ossenhaas en kerriesaus

Ingrediënten

 800 gr. witte asperges

 1 tl zout

 1 kg. ossenhaas

 2 el olijfolie

 5 dl room

 1 tl kerriepoeder

 1/2 bosje peterselie

 versgemalen witte peper

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze gaar.
  • Verhit de olijfolie in een braadslee.
  • Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg hem in de hete olie.
  • Schuif de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven en braad de ossenhaas 6 minuten aan elke kant.
  • Haal het vlees uit de braadslee en zet het warm weg.
  • Giet het vet van het braadvocht weg, giet de room in de braadslee en schraap met een houten lepel het aanbaksel van de bodem.
  • Laat de vloeistof even doorkoken, zeef ze in een sauspannetje en voeg er het kerriepoeder aan toe.
  • Laat de saus tot een derde inkoken.
  • Spoel de peterselie af, verwijder de bruine en droge blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
  • Haal de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
  • Snijd de ossenhaas in dunne plakken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schep een paar lepels saus op elk bord, verdeel er de plakken ossenhaas over en leg er de asperges bij.