Terug naar Recepten
Asperges met ossenhaas en kerriesaus
Wit Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
800 gr. witte asperges
1 tl zout
1 kg. ossenhaas
2 el olijfolie
5 dl room
1 tl kerriepoeder
1/2 bosje peterselie
versgemalen witte peper
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze gaar.
- Verhit de olijfolie in een braadslee.
- Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en leg hem in de hete olie.
- Schuif de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven en braad de ossenhaas 6 minuten aan elke kant.
- Haal het vlees uit de braadslee en zet het warm weg.
- Giet het vet van het braadvocht weg, giet de room in de braadslee en schraap met een houten lepel het aanbaksel van de bodem.
- Laat de vloeistof even doorkoken, zeef ze in een sauspannetje en voeg er het kerriepoeder aan toe.
- Laat de saus tot een derde inkoken.
- Spoel de peterselie af, verwijder de bruine en droge blaadjes, verwijder de steeltjes, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
- Haal de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
- Snijd de ossenhaas in dunne plakken.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Schep een paar lepels saus op elk bord, verdeel er de plakken ossenhaas over en leg er de asperges bij.