Terug naar Recepten

Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes

Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 2 eieren

 4 sneden gerookt spek van 3 mm

 2 sneden brood

 boter

 2 el. fijngesneden pijpajuin

Voorbeiding

Voor de dressing:
1el. mosterd
2 dl. maïsolie
1/2 dl. azijn
zout en peper
1/2 ui
1 ei

Bereiding

  • Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn.
  • Ontzwoerd het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot boter.
  • Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.

    Bereid de dressing:
  • Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot.
  • Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de asperges op 4 borden.
  • Lepel de saus over de uiteinden en strooi er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over.
  • Serveer de rest van de dressing apart.