Terug naar Recepten
Asperges met romige dressing en krokante spekreepjes
Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1 kg. asperges
2 eieren
4 sneden gerookt spek van 3 mm
2 sneden brood
boter
2 el. fijngesneden pijpajuin
Voorbeiding
Voor de dressing:
1el. mosterd
2 dl. maïsolie
1/2 dl. azijn
zout en peper
1/2 ui
1 ei
Bereiding
- Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
- Kook ondertussen 2 eieren hard en plet ze fijn.
- Ontzwoerd het spek, snijd het in reepjes en bak ze krokant in een noot boter.
- Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in het spekvet.
Bereid de dressing: - Maal de ui, het ei en de mosterd fijn in de keukenrobot.
- Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schik de asperges op 4 borden.
- Lepel de saus over de uiteinden en strooi er het geplette ei, het spek, de broodkorstjes en de pijpajuin over.
- Serveer de rest van de dressing apart.