Terug naar Recepten

Asperges met tomatensaus

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met tomatensaus

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 10 gr. zout

 250 gr. tomaten

 1 el. mayonaise

 1 el. dille

 1 el. citroenmelisse

 6 el. room

 1 tl. mosterd

 1 bakje tuinkers

 1 krop sla

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen.
  • Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in een pannetje met kokend water te houden. Het velletje springt en kan probleemloos afgeplukt worden.
  • Snijd de tomaten in stukken, verwijder de zaadlijsten en pureer de stukken tomaat door ze met een houten lepel door een zeef te drukken ( of gebruik een staafmixer of blender).
  • Spoel de dille af, haal de dorre stukjes eruit, maak ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
  • Doe hetzelfde met de citroenmelisse.
  • Roer de tomatenpuree door de mayonaise, roer er de fijngehakte dille en citroenmelisse door en voeg er ten slotte de mosterd en de slagroom aan toe.
  • Maak de saus op smaak met wat zout.
  • Knip de tuinkers af, was ze onder de koude kraan en droog de blaadjes met een schone theedoek of wat keukenpapier.
  • Maak de sla schoon, verwijder de harde nerf en sla de slablaadjes droog.
  • Snijd de afgekoelde asperges in schijfjes.
  • Leg op elk bord wat blaadjes sla, schep er een beetje tomatensaus op, leg er de aspergeschijfjes op en strooi er de tuinkers over.