Ingrediënten
1 kg. asperges
10 gr. zout
250 gr. tomaten
1 el. mayonaise
1 el. dille
1 el. citroenmelisse
6 el. room
1 tl. mosterd
1 bakje tuinkers
1 krop sla
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen.
- Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in een pannetje met kokend water te houden. Het velletje springt en kan probleemloos afgeplukt worden.
- Snijd de tomaten in stukken, verwijder de zaadlijsten en pureer de stukken tomaat door ze met een houten lepel door een zeef te drukken ( of gebruik een staafmixer of blender).
- Spoel de dille af, haal de dorre stukjes eruit, maak ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
- Doe hetzelfde met de citroenmelisse.
- Roer de tomatenpuree door de mayonaise, roer er de fijngehakte dille en citroenmelisse door en voeg er ten slotte de mosterd en de slagroom aan toe.
- Maak de saus op smaak met wat zout.
- Knip de tuinkers af, was ze onder de koude kraan en droog de blaadjes met een schone theedoek of wat keukenpapier.
- Maak de sla schoon, verwijder de harde nerf en sla de slablaadjes droog.
- Snijd de afgekoelde asperges in schijfjes.
- Leg op elk bord wat blaadjes sla, schep er een beetje tomatensaus op, leg er de aspergeschijfjes op en strooi er de tuinkers over.