Terug naar Recepten

Asperges met truffelboter

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met truffelboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 50 gr. truffel

 1 glas madeira

 100 gr. boter

 witte peper uit de molen

 zout

Bereiding

  • Leg een stukje boter van 100 gram op een schoteltje om op kamertemperatuur te komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Terwijl de asperges staan te garen de truffel vijf minuten in de madeira stoven, heel fijn snijden en dan pureren (met een mixer of door de stukjes truffel met een houten lepel door een zeef te drukken).
  • De zachte boter smeuïg roeren, er de truffelpuree en het stoofnat doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Een spuitzak met de truffelboter vullen en op elk bord een toefje spuiten.
  • De asperges voorzichtig uit het kooknat halen, even uit laten lekken en over de borden verdelen.