Terug naar Recepten

Asperges met tuinkruidenboter

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met tuinkruidenboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 25 gr. kervel

 15 gr. bieslook

 30 gr. peterselie

 15 gr. pimpernel

 15 gr. bonenkruid

 100 gr. boter

 witte peper uit de molen

 zout

 1 citroen

Bereiding

  • Leg een stukje boter van 100 gram op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak - terwijl de asperges staan te garen - de kruiden schoon, verwijder droge blaadjes en steeltjes en kook ze enkele minuten in water met wat zout.
  • Spoel de kruiden af onder de koude kraan, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn.
  • Roer de boter smeuïg en voeg er de kruiden aan toe.
  • Breng de boter op smaak met zout, peper en een druppeltje citroensap.
  • Vul een spuitzak met de tuinkruidenboter en spuit op elk bord een toefje.
  • Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.