Ingrediënten
2 kg. asperges
20 gr. zout
25 gr. kervel
15 gr. bieslook
30 gr. peterselie
15 gr. pimpernel
15 gr. bonenkruid
100 gr. boter
witte peper uit de molen
zout
1 citroen
Bereiding
- Leg een stukje boter van 100 gram op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Maak - terwijl de asperges staan te garen - de kruiden schoon, verwijder droge blaadjes en steeltjes en kook ze enkele minuten in water met wat zout.
- Spoel de kruiden af onder de koude kraan, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn.
- Roer de boter smeuïg en voeg er de kruiden aan toe.
- Breng de boter op smaak met zout, peper en een druppeltje citroensap.
- Vul een spuitzak met de tuinkruidenboter en spuit op elk bord een toefje.
- Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.