Terug naar Recepten

Asperges met zalmboter

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met zalmboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 75 gr. gerookte zalmfilet

 100 gr. boter

 witte peper uit de molen

 zout

 1/2 citroen

Bereiding

  • Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Terwijl de asperges staan te garen de zalm zeer fijn hakken.
  • Roer de boter smeuïg, roer er de zalm door en wrijf de boter met een houten lepel door een zeef.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout en (eventueel) een druppeltje citroensap.
  • Vul een spuitzak met de zalmboter en spuit een toefje op elk bord.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.