Terug naar Recepten

Asperges met zalmfilet

Wit Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Asperges met zalmfilet

Ingrediënten

 750 gr. verse witte (geschilde) asperges

 zout

 500 gr. gefileerde zalm in 6 gelijke stukken

 1 tablet visbouillon

 2 el slagroom

 1 el droge witte vermout (Noilly Prat)

 1 flink mespunt allesbinder

 200 gr. gezouten boter ijskoud in 6 tot 8 gelijke stukken

 1 tl limoen-of citroensap

 witte peper

 2 el fijngesneden bieslook

 4 takjes verse dille

Bereiding

  • Zet de asperges in ruim kokend water, voeg zout toe en kook deze met de deksel op de pan 10 min.
  • Laat daarna de asperges 10 min. nagaren in het kookvocht.
  • Breng 8 dl water met het visbouillonblok aan de kook en kook hier de zalm 5 minuten in.
  • Klop stukje boter erdoor.
  • Voeg limoen- of citroensap toe.
  • Leg de zalm en asperges op voorverwarmde borden en schep er botersaus over.
  • Bestrooi een en ander met bieslook en leg de dille er als garnering bij.