Terug naar Recepten

Asperges naturel met beenham

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges naturel met beenham

Ingrediënten

 750 gr. asperges

 500 gr. beenham

 1 pakje roomboter

 Hollandaise saus

 2 aardappelen

 kruidenboter

 2 eieren

Voorbeiding

  • Verwarm de borden in de voorverwarmde oven. Schil de asperges (of laat dit doen door de groentenboer)

Bereiding

  • Schil en kook de asperges in 15 min. beetgaar. Voor een lekkere zachte aspergetop kun je evt. wat boter toevoegen aan het kookwater.
  • Kook de aardappels (ongeschild) en de eieren (hard gekookt).
  • Maak ondertussen de Hollandaise saus klaar in een pannetje en doe daar een ruime hoeveelheid roomboter bij (1/2 - 1 pakje).
  • Als de borden warm zijn en de asperges zijn bijna gaar leg je de beenham netjes op een bordje, daarnaast de afgegoten asperges en de aardappel.
  • Snijd een stukje van de aardappel open en doe daar de kruidenboter in.
  • Het gekookte ei in partjes snijden en decoreren op je bord.
  • Als laatste de saus toevoegen.

Eet smakelijk!