Terug naar Recepten

Asperges op Spaanse wijze

Paars Bijgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges op Spaanse wijze

Ingrediënten

 1 kg groene asperges

 1 kg witte asperges

 1 eierdooier

 1,5 dl maïskiemolie

 1 tl mosterd

 2,5 el citroensap

 1 teen knoflook, geperst

 1 dl koksroom

 2 sardines uit blik, zonder vel of graten

 2 el tomaten, in blokjes

 2 el gehakte bieslook

 1 el fijngehakte peterselie

 2 el kappertjes

 1 hardgekookt ei

Bereiding

  • Maak de saus door een mayonaise te maken van eierdooier en olie. Zorg dat deze beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn.
  • Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe.
  • Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
  • Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus.
  • Prak het hardgekookte ei fijn.
  • Garneer met tomatenblokjes, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.