Asperges Oranjeband

De ingredienten

  • 4 halve kippenborsten
  • 4 mandarijntjes
  • 1,5 kg. asperges
  • 1 liter bouillon
  • 1,5 dl beurre blanc

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd er zoveel af dat u asperges van 10 cm lengte overhoudt.
  2. Kook ze gaar volgens het basisrecept.
  3. Pocheer de kippenborsten 7 minuten in de bouillon.
  4. Zorg dat nu de beurre blanc klaar is.
  5. Schil de mandarijntjes, haal er het wit af, snij de partjes tussen de vliezen uit.
  6. Snijd de kippenborsten in schijven, deponeer midden op het bord wat beurre blanc, drapeer hieromheen de kippenborst en asperges en leg er de partjes mandarijn bij, die even in de bouillon gewarmd zijn.