Terug naar Recepten

Asperges uit de oven op macaroni

Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges uit de oven op macaroni

Ingrediënten

 150 gr. dungesneden gedroogde rauwe ham

 500 gr. groene asperges

 1 zak pasta carbonara

 1 dl. room

 75 gr. geraspte, jong belegen kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schone droogdoek.
  • Wikkel om elke asperge een plakje rauwe ham.
  • Bereid de pasta carbonara volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg extra de room toe.
  • Schep de pasta met een schuimspaan in een ovenschaal, zodat er saus in de pan achterblijft.
  • Roer de helft van de kaas door deze saus.
  • Leg de asperges bovenop en verdeel de achtergehouden saus erover.
  • Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel 15 minuten in de oven, zodat de saus net begint te kleuren.