Asperges uit de Valais

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 10 gr. zout
  • 1 bosje bieslook
  • 2 dl. vinaigrettesaus
  • 1 tl. mosterd
  • 4 eieren
  • 1 dl. mayonaise
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje radijsjes

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Voor de vinaigrettesaus:

1,5 dl slaolie
1/2 dl kruidenazijn
1/2 tl mosterd
witte peper uit de molen
zout

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Maak, terwijl de asperges staan te garen, eerst de mayonaise en dan de vinaigrettesaus.
  3. Voor de vinaigrettesaus de peterselie goed schoon spoelen en droogslaan.
  4. De blaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken.
  5. Slaolie en azijn in een kommetje met de garde vermengen.
  6. Voeg de helft van de gehakte peterselie toe, roer de mosterd erdoor en breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout.
  7. Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen.
  8. Spoel de bieslook schoon, dep de sprietjes droog en hak ze fijn.
  9. Strooi de gehakte bieslook over de punten van de asperges.
  10. Kook de eieren hard (tien minuten), laat ze afkoelen en pel ze.
  11. Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit.
  12. Prak deze fijn in een kommetje en roer er de mayonaise, de mosterd en de overgebleven helft van de fijngehakte peterselie door.
  13. Spoel de radijsjes schoon en verwijder de kroontjes en worteltjes.
  14. Verdeel de asperges over de borden.
  15. Vul een spuitzak met de eigeelmassa.
  16. Leg de halve eiwitten langs de asperges en spuit ze vol met de eigeelmassa.
  17. Zet er de radijsjes tussen en schep een paar lepels vinaigrettesaus over de asperges.