Terug naar Recepten

Asperges uit de Valais

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges uit de Valais

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 10 gr. zout

 1 bosje bieslook

 2 dl. vinaigrettesaus

 1 tl. mosterd

 4 eieren

 1 dl. mayonaise

 1 bosje peterselie

 1 bosje radijsjes

Voorbeiding

Voor de vinaigrettesaus:

1,5 dl slaolie
1/2 dl kruidenazijn
1/2 tl mosterd
witte peper uit de molen
zout

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak, terwijl de asperges staan te garen, eerst de mayonaise en dan de vinaigrettesaus.
  • Voor de vinaigrettesaus de peterselie goed schoon spoelen en droogslaan.
  • De blaadjes van de steeltjes halen en fijnhakken.
  • Slaolie en azijn in een kommetje met de garde vermengen.
  • Voeg de helft van de gehakte peterselie toe, roer de mosterd erdoor en breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Spoel de bieslook schoon, dep de sprietjes droog en hak ze fijn.
  • Strooi de gehakte bieslook over de punten van de asperges.
  • Kook de eieren hard (tien minuten), laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de eieren overlangs door en wip de dooiers eruit.
  • Prak deze fijn in een kommetje en roer er de mayonaise, de mosterd en de overgebleven helft van de fijngehakte peterselie door.
  • Spoel de radijsjes schoon en verwijder de kroontjes en worteltjes.
  • Verdeel de asperges over de borden.
  • Vul een spuitzak met de eigeelmassa.
  • Leg de halve eiwitten langs de asperges en spuit ze vol met de eigeelmassa.
  • Zet er de radijsjes tussen en schep een paar lepels vinaigrettesaus over de asperges.