Terug naar Recepten

Asperges van de kust

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges van de kust

Ingrediënten

 500 g asperges

 1 kg mosselen in schelp

 1 rode paprika

 1 ui

 300 g spinazie vers

 400 g tagliatelle groen ( spinazie)

 1 bekertje crème fraîche

 1 dl riesling witte wijn

 2 teentjes knoflook

 Zout en peper

 Olijfolie

Bereiding

  • Schil de asperges, snijd ze in stukjes en roerbak ze beetgaar.
  • Roerbak de mosselen in de wok gaar met de ui, 1 teentje knoflook en de riesling. Haal ze uit de schelp en bewaar het kookvocht.
  • Kook de tagliatelle beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Was de spinazie en snijd de paprika in reepjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de asperges op met de spinazie, paprika en 1 teentje knoflook.
  • Voeg hierbij de mosselen, het kookvocht en op het laatst de crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Warm goed door zonder te koken en drapeer de saus over de tagliatelle.
  • Garneer met een paar blaadjes spinazie, enkele reepjes paprika en een schelp van de mosselen.