Terug naar Recepten

Aspergesalade Florence

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade Florence

Ingrediënten

 500 g asperge

 1 el boter

 1 dl droge witte wijn

 1 dl creme fraiche

 5 takjes verse basilicum

 1 zakje mini-mozzarella

 10 kerstomaatjes

 Zout

 Vers gemalen peper

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm lang.
  • Snijd de kerstomaatjes door midden.
  • Hak 2 takjes basilicum fijn.
  • Kook de stukken asperges 10 minuten en spoel ze af met koud water.
  • Verwarm de boter in een pan en roerbak de asperges enkele minuten.
  • Blus ze af met de witte wijn en roer de crème fraîche met de fijn gehakte basilicum erdoor.
  • Breng de asperges op smaak met zout en peper.
  • Schik de roergebakken asperges op 4 bordjes en leg er de mozzarella en kerstomaatjes omheen.
  • Scheur wat blaadjes van de overgebleven basilicumtakjes en garneer hiermee de Italiaanse salade.