Terug naar Recepten
Aspergesalade met gegrilde zeeduivel en kwarteleitjes
Groen Lunch 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
12 groene asperges
8 plakjes zeeduivelfilet van ca. 50 g per stuk
80 g champignons
2 sjalotjes
2 lente uitjes
1 kropsla
4 toefjes frisée sla
Balsamico azijn
4 kwarteleitjes
olie
Peper en zout
Bereiding
- Verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde van de groene asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen tenzij het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de asperge.
- Bestrijk de zeeduivelfilets met olie, peper en zout.
- Verhit een grilpan en gril de zeeduivelfilets aan beide zijden 2 minuten. Houd warm in de oven.
- Snijd de champignons in partjes, pel en snipper de sjalotjes en snijd de lente-uitjes in stukjes.
- Bak de champignons, sjalotjes en lente-uitjes in een eetlepel olie beetgaar. Afblussen met de balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
- Vul een pan met water en een snufje zout en kook de asperges in 5 min beetgaar.
- Was de sla en pluk deze in stukjes voor de salade.
- Snijd de asperges in stukjes van ca. 2 cm.
- Bak de kwarteleitjes in een beetje olie.
- Verdeel de sla, de aspergestukjes en de gebakken champignons over de borden en leg hierop de gegrilde zeeduivelfilet en een gebakken kwarteleitje.