Terug naar Recepten

Aspergesaus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesaus

Ingrediënten

 100 gr. asperges (of ondereinden)

 0,5 dl koksroom

 1 el crème fraiche

 0,5 dl droge witte wijn of Noilly Prat extra dry

 0,5 dl aspergevocht

 100 gr. boter

 peper en zout

 cayennepeper

Bereiding

  • Kook de asperges of de ondereinden van de asperges gaar.
  • Neem de asperges uit de pan en bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
  • Voeg hier de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en gare asperges aan toe en laat dit samen inkoken tot de helft van het volume.
  • Pureer de asperges met een staafmixer of in de keukenmachine en wrijf de massa door een zeef.
  • Monteer de saus met de boter en breng het geheel op smaak met de peper, zout en cayennepeper.