Ingrediënten
250 gr. witte asperges, geschild en in stukjes
25 gr. roomboter
25 gr. bloem
1 l aspergekookvocht, afgekoeld
2 groentebouillontabletten
125 ml crème fraîche
1 ei, losgeklopt
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 tl gedroogde dragon
- 4 ovenvaste soepkommen
1 kg asperges
1 pakje aspergesoep van Honig
3 bosuien
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper
Peper
Zout
Bereiding
- Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in 12-15 min. beetgaar; ze garen nog na in de soep.
- Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
- Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter.
- Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
- Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe.
- Klop tot een gladde, gebonden soep.
- Los de bouillontabletten in de soep op.
- Kook de soep 10 min. op laag vuur.
- Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 soepkommen.
- Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei.
- Leg er een deegplakje op en snijd overtollig deeg eventueel weg.
- Bestrijk ook het deksel met ei.
- Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.