Terug naar Recepten

Aspergesoep en croûte

Wit Soep 3 personen 15 - 30 minuten

Aspergesoep en croûte

Ingrediënten

 250 gr. witte asperges, geschild en in stukjes

 25 gr. roomboter

 25 gr. bloem

 1 l aspergekookvocht, afgekoeld

 2 groentebouillontabletten

 125 ml crème fraîche

 1 ei, losgeklopt

 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

 1 tl gedroogde dragon

 - 4 ovenvaste soepkommen

 1 kg asperges

 1 pakje aspergesoep van Honig

 3 bosuien

 2 teentjes knoflook

 1/2 rode peper

 Peper

 Zout

Bereiding

  • Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in 12-15 min. beetgaar; ze garen nog na in de soep.
  • Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
  • Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter.
  • Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
  • Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe.
  • Klop tot een gladde, gebonden soep.
  • Los de bouillontabletten in de soep op.
  • Kook de soep 10 min. op laag vuur.
  • Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 soepkommen.
  • Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei.
  • Leg er een deegplakje op en snijd overtollig deeg eventueel weg.
  • Bestrijk ook het deksel met ei.
  • Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.