Aspergesoep van groene asperges

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 2,5 dl room
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 bouillonblokje
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de asperges en snijd van de onderkant ongeveer 1 cm af.
  2. Laat de asperges in water met zout gaar worden.
  3. Snijd de kopjes van de asperges (ongeveer 3 cm), bewaar deze.
  4. Snijd de rest van de aspergestelen fijn en pureer deze met 8 dl kookvocht.
  5. Wrijf het mengsel door een zeef in een pan, breng het langzaam aan de kook en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
  6. Laat de soep tot de gewenste dikte inkoken en doe er dan de room bij.
  7. Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe.
  8. Verwarm de kopjes en doe die bij de soep.
  9. Bak het ontbijtspek knapperig en strooi het over de soep.