Terug naar Recepten

Aspergesoep van groene asperges

Groen Soep 4 personen Max. 15 minuten

Aspergesoep van groene asperges

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 2,5 dl room

 8 plakjes ontbijtspek

 1 bouillonblokje

 zout en peper

Bereiding

  • Was de asperges en snijd van de onderkant ongeveer 1 cm af.
  • Laat de asperges in water met zout gaar worden.
  • Snijd de kopjes van de asperges (ongeveer 3 cm), bewaar deze.
  • Snijd de rest van de aspergestelen fijn en pureer deze met 8 dl kookvocht.
  • Wrijf het mengsel door een zeef in een pan, breng het langzaam aan de kook en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
  • Laat de soep tot de gewenste dikte inkoken en doe er dan de room bij.
  • Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe.
  • Verwarm de kopjes en doe die bij de soep.
  • Bak het ontbijtspek knapperig en strooi het over de soep.