Terug naar Recepten

Aspergesouffle met Hollandse garnalen

Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Aspergesouffle met Hollandse garnalen

Ingrediënten

 250 g Hollandse garnalen

 1 kilo witte asperges

 2 eetlepel olijfolie

 1 ui, gesnipperd

 100 ml droge witte wijn

 4 eieren, gesplitst

 50 g zeekraal

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller  vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten af.
  • Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1 cm.
  • Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit  de ui en aspergestukjes zachtjes glazig.
  • Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen.
  • Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
  • Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan.
  • Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor.
  • Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
  • Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés  in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer ze uit de oven met zeekraal. Lekker met frieten.