Terug naar Recepten
Aspergetaart met tomaat, mozzarella en tuinkruiden
Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
500 gr. witte asperges
8 romatomaten
250 gr. buffelmozzarella
½ bosje peterselie
½ bosje kervel
Bladerdeeg
1 ltr. slagroom
10 eidooiers
Peper en zout
Bereiding
- Bekleed een taartpan met bladerdeeg en bak hier een mooie vorm van.
- Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van een ½ cm en blancheer.
- Laat de stukjes asperge afkoelen op een plateau.
- Was de tomaten, halveer en snijd in plakjes.
- Snijd de buffelmozzarella in plakjes.
- Hak de peterselie en kervel fijn.
- Meng de slagroom met de eidooiers, gehakte kruiden en breng op smaak met peper en zout, niet luchtig kloppen.
- Verdeel in de taartbodem de stukjes asperge, tomaatplakjes en mozzarella.
- Giet hier voorzichtig de vloeibare massa op en meng dit voorzichtig door de vulling.
- Verwarm de oven voor op 150 ◦c en bak de taart gaar in ± 45 min.
- Snijd er puntjes van en serveer.