Aspergetaart met ui, spek en paprika

De ingredienten

  • 1 beker crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 rode paprika klein gesneden
  • 200 gr. katenspekjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gr. asperges
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 100 gr. geraspte kaas
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Bekleed een ingevette ovenschaal ( doorsnede 25 cm.) met ontdooide plakjes bladerdeeg.
  2. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en snijd de randen netjes bij.
  3. 10 minuten in oven zetten op 175 graden.
    1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
    2. De asperges goed laten uitlekken en over de bodem verdelen.
    3. Fruit een ui, spekjes en paprika en verdeel ze over asperges.
      1. Eieren, crème fraîche , zout, peper, nootmuskaat mengen.
      2. Eimengsel erover gieten.
      3. Strooi er geraspte kaas over.
      4. 50 minuten op 175 graden in de oven bakken.