Terug naar Recepten

Aspergetaart met ui, spek en paprika

Wit Lunch 4 personen Meer dan 60 minuten

Aspergetaart met ui, spek en paprika

Ingrediënten

 1 pakje bladerdeeg

 500 gr. asperges

 1 gesnipperde ui

 200 gr. katenspekjes

 1 rode paprika klein gesneden

 3 eieren

 1 beker crème fraîche

 100 gr. geraspte kaas

 zout en peper

 nootmuskaat

Voorbeiding

  • Bekleed een ingevette ovenschaal ( doorsnede 25 cm.) met ontdooide plakjes bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en snijd de randen netjes bij.
  • 10 minuten in oven zetten op 175 graden.

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • De asperges goed laten uitlekken en over de bodem verdelen.
  • Fruit een ui, spekjes en paprika en verdeel ze over asperges.
  • Eieren, crème fraîche , zout, peper, nootmuskaat mengen.
  • Eimengsel erover gieten.
  • Strooi er geraspte kaas over.
  • 50 minuten op 175 graden in de oven bakken.