Terug naar Recepten

Aspergetaart met zalm

Groen Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Aspergetaart met zalm

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 200 gr. gerookte zalm

 3 eieren

 150 gr. zure room

 100 gr. geraspte parmezaan

 zout en peper

Voorbeiding

Ingrediënten deeg:

200 gr. bloem
100 gr. boter
1 snuifje zout
3 3l. koud water

Bereiding

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg vlug tot een bol en laat 15 rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde taartvorm mee.
  • Bak het deeg blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Blancheer de asperges gedurende 3 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Vul de afgekoelde taartbodem met in stukjes gesneden zalm en schik er de asperges in waaiervorm op.
  • Klop de eieren met de room, de kaas en peper. Voeg er eventueel een scheutje melk bij.
  • Giet dit mengsel over de asperges en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.