Aspergezalm

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 pakje saus naar keuze
  • 1 zakje voorgekookte Parijse aardappeltjes
  • 1 el suiker
  • verse of gedroogde bieslook

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijdt de onderste stukken er af.
  2. Zet op met water en suiker, laat 15 min. koken.
  3. Asperges afgieten en af laten koelen.
  4. Bak ondertussen de aardappeltjes.
  5. Rol telkens 3 asperges in een plakje gerookte zalm.
  6. Zet de grill aan op 200 graden.
  7. Leg de pakketjes aspergezalm in een braadslede en zet dit onder de grill tot het iets gaat verkleuren.
  8. Maak de saus en roer op het laatste moment de bieslook erdoor.
  9. Roer ook bieslook door de aardappeltjes.