Terug naar Recepten

Aspergezalm

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Aspergezalm

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 1 pakje gerookte zalm

 1 pakje saus naar keuze

 1 zakje voorgekookte Parijse aardappeltjes

 1 el suiker

 verse of gedroogde bieslook

Bereiding

  • Schil de asperges, snijdt de onderste stukken er af.
  • Zet op met water en suiker, laat 15 min. koken.
  • Asperges afgieten en af laten koelen.
  • Bak ondertussen de aardappeltjes.
  • Rol telkens 3 asperges in een plakje gerookte zalm.
  • Zet de grill aan op 200 graden.
  • Leg de pakketjes aspergezalm in een braadslede en zet dit onder de grill tot het iets gaat verkleuren.
  • Maak de saus en roer op het laatste moment de bieslook erdoor.
  • Roer ook bieslook door de aardappeltjes.