Terug naar Recepten

Aspic van asperges, gekookte ham, peterselie en kwartel eitjes

Wit Hoofdgerecht 0 personen 45 - 60 minuten

Aspic van asperges, gekookte ham, peterselie en kwartel eitjes

Ingrediënten

 2 plakken gekookte ham, dik gesneden

 8 middelgrote asperges

 8 kwarteleitjes

 peterselie

 8 blaadjes gelatine

 crème fraîche

 tuinkers

 peper en zout

Voorbeiding

  • Schil de asperges goed van kop naar onderkant.
  • Zet de asperges op met koud water en zout en kook ze beetgaar.
  • Kook de kwarteleitjes in 4 minuten, spoel ze koud en pel ze.
  • Als de asperges goed zijn uit het water halen en laten uitdampen en uitlekken.
  • Peterselie hakken, ham in kleine blokjes snijden, asperges in stukjes snijden.
  • Gelatine in koud water laten weken.

Bereiding

  • Neem een halve liter aspergevocht en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Los hierin de geweekte blaadjes gelatine op en zet de gelei koud.
  • Als de gelei een beetje gestold is een klein bodempje van de gelei in een vormpje doen en hierop de kopjes van de asperges leggen.
  • Verdeel daarna de ham, peterselie, stukjes asperges en de kwarteleitjes.
  • Vul de vormpjes goed met ingrediënten om zo weinig mogelijk gelei te hoeven gebruiken.
  • Vul als laatste de vormpjes met gelei en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Als de aspic goed koud is (zeker 4 uur later) de aspic uit de vormpjes halen door de vormpjes even in een heet waterbad te dompelen met de onderkant en ze dan op de kop te draaien.
  • Maak de crème fraîche op smaak met peper en zout en geef hier een beetje van erbij.