Terug naar Recepten

Aspic van asperges met verse tuinkruiden en rauwe ham

Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Aspic van asperges met verse tuinkruiden en rauwe ham

Ingrediënten

 1 kg asperges

 8 sneetjes rauwe ham

 2 el gehakte peterselie

 2 el gehakte kervel

 1/2 el gehakte munt

 4 blaadjes gelatine

 1 dl witte wijn

 het sap van 1/2 citroen

 zout en peper.

Bereiding

  • Schil de asperges en breek de harde punten.
  • Kook de schillen en de harde stukken 20 minuten in 2 liter water.
  • Zeef de bouillon en kook de asperges gaar in het kookvocht.
  • Snijd de asperges in 2 en snijd de onderste stukken in blokjes.
  • Breng 4 dl van het aspergebouillon aan de kook samen met de wijn.
  • Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
  • Breng de gelei op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Verdeel de blokjes asperges in vormpjes, samen met 4 gesnipperde sneetjes ham en de tuinkruiden.
  • Verdeel de gelei in de vormpjes en laat ze minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de gelei uit de vormen en dien ze op met de aspergepunten en de overgebleven ham.
  • Besprenkel de aspergepunten eventueel met een beetje olijfolie.