Terug naar Recepten

Balsamico, champignon, kip en asperge salade

Groen Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Balsamico, champignon, kip en asperge salade

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 2 el. olijfolie

 500 gr. kipfilet

 400 gr. champignons

 2 el. balsamico azijn

 150 gr. spinazie

 geschaafde Parmezaanse kaas

 zout en peper

 Tomaat

Bereiding

  • Snijd de asperges diagonaal in drieën en de kipfilets diagonaal in plakken.
  • Vierendeel de champignons.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  • Kook de asperges beetgaar, laat uitlekken en spoel ze met koud water.
  • Kruid de kip met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan, bak de kip 4 min. en verwijder uit de pan.
  • Bak de champignons en doe de kip en asperges erbij.
  • Voeg de balsamico azijn toe.
  • Schik de spinazie op de borden en drapeer het kip-champignon-aspergemengsel erover.
  • Verdeel de stukjes tomaat erover.
  • Schenk een beetje kookvocht erover en leg er wat geschaafde parmezaanse kaas op.